ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА ПЕТРА ПУАЧУ – ПЕТАР ПРИМИО ПРВУ ТЕРАПИЈУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На Тргу Никола Тесла одржан је рок концерт хуманитарног карактера који је за циљ имао да се прикупе новчана средства за нашег суграђанина Петра Пуачу. Уместо улазница посетиоци су платили заставице са ознаком „Сви за Петра“ убацивањем у кутије добровољни новчани прилог. Наступили су Лав Хантерс, Рокстарза и Трилоџи.

Иницијатор и организатор овог концерта био је Драган Брачика, дугогодишњи пријатељ и кум Петра Пуаче.

-Стицајем околности кум Петар је мој четвороструки кум и ми смо од детињства заједно. Прошле године сам отворио локал који организује свирке и познајем бендове које доводим тако да сам успео да их исконтактирам и организујем овај концерт. Није било неких озбиљнијих проблема. Успео сам уз велику помоћ озбиљних људи широког срца да у релативно кратком временском периоду, за десетак дана, организујем озбиљан рок концерт који се не стиди Рибарских вечери или неког другог догађаја, што су могли да виде сви који су били. Чини ми се да је одзив добар, хуманитарног је типа и треба на крају да сведемо рачуне. Петру требају озбиљна средства и морамо сви стати из њега, рекао је Брачика.
Петар ће седам до осам пута морати на хемотерапију у Беч, а за сваки одлазак су му потребна средства која не може сам да сакупи. Организатор се надао да ће хуманираним концертом Петру обезбедити новац за још два одласка у Беч.

-Петар треба да зна да смо сви уз њега. На концерту је била и његова породица, ћерка, син и супруга. Он је у тешком стању тренутно, обзиром да је био на првој терапији, тако да није свестан читаве ситуације. Даће Бог да када се опорави схвати колико људи му је пружило подршку и било уз њега. Апатин се одазвао, а како живим у Сомбору, можда ћу нешто слично покушати и тамо организовати, каже Драган Брачика.

Подршку одржавању концерта пружила је и општина Апатин, МК „Пантер“, Туристичка организација Апатин, Сигурна кућа, Апатинска Пивара, Слап, Кастел, озвучење Дедић и многи други. Бендови Трилоџи и Рокстарза су се одрекли својих хонорара.

Помоћ за Петра Пуачу можете извршити слањем СМС поруке 672 на број 3030.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *