ODLIČNI REZULTATI ATLETIČARA U SUBOTICI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikenda bili su aktivni nastupima na 1. Subotičkom polumaratonu i polumaratonu u austrijskom gradu Štajnc (blizu Graca).

U Subotici je u subotu održan 1. Subotički polumaraton u okviru kojeg su održane dečije trke, trka na 5 kilometara i glavna trka na 21 kilometar i 100 metara. Na takmičenju je nastupilo preko 500 takmičara i takmičarki iz R. Srbije i okruženja, među kojima je uspešan nastup imao i veliki broj članova Atletskog kluba Apatin.

U polumaratonskoj trci na 21 kilometar i 100 metara gde je nastupilo preko 300 takmičara, treće mesto u sveukupnom poretku zauzeo je Zoran Radičanin, peto mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u starosnoj kategoriji osvojio je Miroslav Pešić sa oborenim ličnim rekordom za više od četiri minuta, Rajmond Halai osvojio je treće mesto u starosnoj kategoriji, uspešan nastup imao je i Milan Kovačić koji je i pored velikih problema tokom trke istrčao rezultat na nivou ličnog rekorda. Uspešnu debitantsku polumaratonsku trku istrčala je Žaklina Klemen Mitrović.

U trci na 5 kilometara, šesto mesto zauzela je Danijela Dragojević, dok je Anastazija Halai osvojila osmo mesto.

Istog dana Atletski klub Apatin imao je svog predstavnika i u Austriji (Štajnc), gde je Vladimir Teodosić imao uspešan debitantski nastup na polumaratonskoj stazi od 21 kilometar i 100 metara.

Narednog vikenda jedan deo članova AK Apatin nastupiće na 1. Šabačkom polumaratonu i Memorijalnoj trci „Pal Skenderović“ u Bačkoj Topoli.

Anastazia Halai u trci na 5 km Danijela Dragojević Subotica Milan Kovačić Miroslav Pešić 3Subotički polumaraton Zoran Radičanin 1. Subotički polumaratonŽeklina Klemen Mitrović na pobedničkom postolju Subotica