ODLIČNA IGRA I VRLO VAŽNA POBEDA ZA ODBOJKAŠICE APATINA

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojkašice Apatina su tačno nakon dva sata igre ostvarile značajnu pobedu na gostovanju u Vršcu. Utakmicu 14 kola Druge lige Srbije koja je sinoć odigrana, bolje su otvorile domaće odbojkašice pa im je prvi set pripao ubedljivim rezultatom 25:15. Vodile su od početka drugog seta Apatinke, uvećavale prednost i došle do set lopte 24:18.Prava drama je viđena u završnici ovog seta.Domaće odbojkašice su nanizale pet uzastopnih poena,i prišle na samo poen zaostatka 23:24.Šestu set loptu koristi Sanja Maleš i donosi izjednačenje svom timu 1:1 u setovima.

Zanimljiva završnica drugog seta donela je kvalitetnu odbojku u trećem setu. Dugo se igralo poen za poen.Vršac je dobrim servisom došao do tri poena prednosti 20:17. Apatinke požrtvovanom igrom i napadom kroz sredinu Jelene Bešir uspevaju da izjednače, a onda odličnim servisom Tijane Ćeran i da povedu 23:22. Imao je Apatin čistu kontru na ovom rezultatu koju nije realizovao,pa je Vršac izjednačio. Sa dva as servisa domaće rešavaju treći set 25:23 i dolaze do prednosti od 2-1 u setovima. Nakon izgubljenog trećeg seta stabilizovale su se igračice Apatina i okrenule naredni set i kompletnu utakmicu u svoju korist. Sjajna igra Apatinki je viđena u četvrtom setu.Vodile su gošće sa ubedljivih 12:2.Uvećavale su prednost preko Natalije Tomić i Helene Nikolić 18:6. Sve je funkcionisalo sjajno u igri Apatina u ovom četvrtom setu koji su odbojkašice Apatina pobedile sa 25:16.

Peti odlučujuči set Apatin je počeo sa tri vezane servis greške, ovaj poklon su iskoristile igračice Vršca koje su na promeni strana imale prednost od 8:5. Vodile su domaće sve do 9:6 kada Apatin na servis Anđele Puškar uspeva da izjednači na 9:9. Odličnim blokom Bešir-Nikolić i napadom koji je išao preko Jelene Dizije gošće vode sa 13:11. Prvu meč loptu za Apatin koristi kapiten Sanja Maleš, jakim smečom po paraleli donosi veliko slavlje svom timu.