ОДЛИЧАН ВИКЕНД ЗА ЧЛАНОВЕ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН (Фото)

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ђуро Борбељ сениорски првак Србије у полумаратону, прегршт медаља на Трци за дечији осмех чланова АК Апатин

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили су са сјајним остварењима и освајањем медаља на сениорским првенствима Србије, они су протеклог викенда у великом броју наступили на Хуманитарној трци за дечији осмех у Сремској Каменици и Првенству Србије у полумаратону.

Првенству Србије у полумаратону у полумаратону, које је одржано у недељу 13. марта у оквиру традиционалног 7. Крушевачког полумаратона, где је учешће узело 57 такмичара и такмичарки из 30 атлетских клубова. Атлетски клуб Апатин је на Првенству био најмасовнији са осам учесника, а по резултатима један од најбољих.

Ђуро Борбељ освојио је шампионску титулу и постао сениорски првак Србије у полумаратону за 2022. годину са личним рекордом и рекордом стазе са одличним резултатом 1 сат 7 минута и 48 секунди, што је у протеклих неколико година најбољи резултат на првенствима Србије. Поред Ђуре Борбеља боје Атлетског клуба Апатин наступило је још седам чланова који су готово сви остварили своје личне рекорде и на најбољи начин представљали клупске боје. На Првенству Србије наступили су: Александар Стајић (13. место – 1:19:14), Мирослав Пешић (15. место – 1:20:10), Немања Ђурић (25. место – 1:25:17), Вања Болесников (први полумаратон у животу 26. место – 1:27:24), Жива Вијоглавин (34. место – 1:34:14), Радомир Топличанин (39. место – 1:38:01) и дебитант Исидора Шарчев (7. место – 1:46:33). Технички делегат Српског атлетског Савеза на Првенству Србије био је Горан Чегар.

У Каменичком парку у суботу 12.3. одржана је традиционалма 8. по реду хуманитарна трка за дечији осмех у којој су средства и опрема скупљена и донирана штићеницима Дечијег села у Сремској Каменици, корисницима Свратишта, део средстава биће опредељен Црвеном крсту у Апатину и другим хуманитарним установама и у којој је учешће узело неколико стотина деце, рекреативаца и активних спортиста. Атлетски клуб Апатин у спортско-хуманитарној манифестацији наступио у је организационом делу и са великим бројем такмичара у такмичарском делу.

У дечијим тркама Атлетски клуб Апатин од предшколаца до 8. разреда у којој је наступило преко 500 учесника, наступило је са 13 чланова предвођених тренером Бојаном Томашевић, остварени су сјајни резултати и освојене су 3 медаље: Нија Зорић 2. место, Ива Рајић 3. место у конкуренцији 6. разреда на 800 метара, и Милош Ћопић 3. место у конкуренцији дечака 7. разред на 800 метара. Поред њих на трци у Каменичком парку наступили су и: Лидија Борковић, Софија Бујић, Милица Егић (2 разред), Милана Вранеш, Јована Ковачевић (3 разред), Софија Цветићанин, Невена Ђукић (4 разред), Николина Половина, Никола Вукша (5 разред), Лука Танасић (8 разред). У главној трци на 10 километара чланица АК Апатин Марија Бубало освојила је треће место у женској конкуренцији, Константин Шимић освојио је друго место са одличним резултатом, у истој трци одличан наступ имали су и Милош Гуслов. У трци на 4 километра Милица Марковић освојила је друго место код жена, док је Ајредин Ајети освојио треће место у свеукупном пласману. На такмичењу је наступило још троје Апатинаца Јована Зобеница, Јована Медић и Милош Драгаш.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.