ODBOJKAŠICE OSNOVNE ŠKOLE “ŽARKO ZRENJANIN” ČETVRTE NA ŠKOLSKOJ OLIMPIJADI

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojkašice OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina su na školskoj olimpijadi SOŠOV 2018 zauzele 4 mesto.

Apatinke su u petak nakon prvog dana takmičenja i odigranih utakmica u B grupi zauzele drugo mesto. Ovim plasmanom u grupi odbojkašice Apatina su po propozicijama takmičenja sutra dan ,u subotu igrale utakmicu za 3 mesto i bronzanu medalju.

Protivnik odbojkašicama OŠ Žarko Zrenjanin su bile domaće odbojkašice iz Novog Sada,ekipa koja je na školskom takmičenju u ovoj sezoni osvojila prvo mesto.

Apatinke su prvi set rešile u svoju korist rezultatom 25:20.U drugom setu Apatinke su igrale sjajno , imale prednost od 7 poena i prve stigle do set lopte 24:21.Kada se činilo da je ova utakmica gotova,usledila je neizvesna završnica u kojoj ekipa OŠ Žarko Zrenjanin nije iskoristila čak 5 meč lopti. Novosađanke se nisu predavale,i upornom igrom su uspele da izjednače, a onda i prvi put povedu u ovom susretu ,tačnije u drugom setu na rezultatu 27:26.Ovaj deo igre završen je rezulatom 28:26 za domaće odbojkašice.Treći odlučujući set Novosađanke su pobedile sa 15:11 za konačnih 2-1 u setovima.

Prvo mesto je pripalo ekipi Bačke Palanke,dok su druge odbojkašice iz Zrenjanina.

Takmičenje u odbojci, u ženskoj konkurenciji je održano na tri terena u velikoj hali Spensa.

Odbojkasice OŠ Žarko Zrenjanin Apatin su bile jedine sportiskinje iz grada Apatina na školskoj olimpijadi u Novom Sadu i jedina ženska ekipa iz opštine Apatin koja je učestvovala na školskoj olimpijadi SOŠOV 2018.

Na takmičenjima u 14 sportova učestvovala su 4.584 učenika osnovnih i srednih škola i 1.020 profesora sa teritorije AP Vojvodine.