SOCIJALDEMOKRATE TRAŽE OSTAVKU MINISTRA VULINA

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Socijaldemokratska stranka pozvala je danas nadležne organe da utvrde odgovornost za, kako ocenjuje ova partija, nezakonitu odluku Ministarstva za rad o dodeli sredstava nevladinim organizacijama i pozvala ministra Aleksandra Vulina da preuzme odgovornost i podnese ostavku.

“Ovo ministarstvo je prekršilo Zakon o udruženjima i pravila konkursa za dodelu sredstava NVO i zahtevamo da nadležni ministar Vulin preuzme odgovornost za sve nepravilnosti i da ostavku na mestu ministra”, saopšteno je iz te partije.

U saopštenju se navodi da je minstar Vulin preusmeravanjem sredstava Fondu za lečenje retkih bolesti dece prekršio elementarna pravila budžetske politike i Zakon o budžetskom sistemu, budući da nije ovlašćen da se bavi alociranjem tih sredstava bez saglasnosti ministra finansija.

Osim što je preusmeravanje sredstava Fondu za lečenje retkih bolesti dece prikrivanje pokušaja ministra Vulina da zloupotrebi sredstva namenjena NVO, to je i skandalozan primer demagogije kojom ministar manipuliše bolesnom decom kako bi prikrio sopstvene nezakonite aktivnosti, kažu socijaldemokrate.

Oni zahtevaju od ministra Vulina da preciznim podacima i dokazima argumentuje svoje izjave da su NVO u prethodnim godinama učestvovale u zloupotrebama finansijskih sredstava.
“Takav neragumentovan napad na NVO je očigledan pokušaj ministra Vulina da skrene pažnju sa sopstvene greške”, ocenjeno je u saopštenju.

Pored toga što je ugrozio rad nevladinih organizacija ne dodeljujući im finansijska sredstva i potom ih nezakonito alocirao, ministar Vulin je pokušao da praznim optužbama diskredituje civilno društvo u Srbiji, kažu u SDS i ističu da zbog pokazane zakonske, političke i moralne neodgovornosti zahtevaju njegovu ostavku.

Izvor:Tanjug

Ministar Vulin, gostovanje na radio Dunavu,razgovor vodi Aleksandar Pavlica OVDE