ОД СУТРА ПОСЛЕ 12 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У ШЕСТ УЈУТРУ РАДИЋЕ САМО ПРОДАВНИЦЕ ХРАНЕ, ЛЕКОВА И ГОРИВА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Кризни штаб донео је нове мере у борби против вируса корона, да сутра све радње, осим прехрамбених, апотека и бензинских пумпи раде до 12, а у недељу ће бити затворене. Од понедељка на онлајн наставу прелазе средње школе.

На скијалиштима ће све бити затворено за викенд, рекао је Предраг Кон после састанка Кризног штаба.

Он је рекао да ће следећа седница Кризног штаба бити одржана у уторак.

„Дуготрајно затварање је тешка опција за Србију, али је немогуће не реаговати на ширење вируса“, рекао је Кон.

Седница Кризног штаба на којој је анализирана актуелна епидемиолошка ситуација одржана је у Палати Србија.

На претходној седници, медицински део Штаба заложио се за потпуно закључавање, бар на седам до 10 дана, а тада је остављено да коначна одлука буде донета за неколико дана.

Предраг Кон сада је рекао да су затварања неопходна и да медицински део Кризног штаба остаје на својим ставовима, али да је заједничка одлука Кризног штаба ова која је донета.

На питање колико људи треба да има имунитет у Србији како би се стигло до колективног имунитета, Кон је објаснио да је то 80 одсто. Он је рекао да су најефикаснија оружја у борби против вируса „затварање и вакцинација“.

Додао је да и „са оваквим мерама неће бити брзог пада броја заражених“ те да је „вакцинација најважнија превентивна мера“.

Кон је објаснио да је одлучено да радно време у суботу буде до 12 сати због Задушница, јер одлука није благовремено донета како би грађани могли да знају за њу, иначе би и у суботу радње биле затворене.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.