ОД ДАНАС ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ И УПИС ПРВАКА У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Како је раније саопштило Министарство просвете, услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање бити доступна до 10. јула 2020. године и да ће се преко апликације еУпис извршити упис ученика у школу, као и повлачење неопходних докумената (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу).

Сви подаци биће прибављени по службеној дужности електронским путем, па родитељи, старатељи и законски заступници приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен пре 16. 3. 2020. године или ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, родитељ доставља школи лекарско уверење.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се од 1. јуна до 20. јула 2020. године. Након уписа у школу, истог дана у заказаном термину психолог, односно педагог школе тестираће ученика.

Из Министарства просвете подсећају да од 1. априла родитељи имају могућност да преко портала еУправа наведу у коју основну школу на територији Републике Србије желе да упишу дете у први разред.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *