ОБНОВЉЕНА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА У СОМБОРУ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Радници ЈКП „Простор“ у Сомбору недавно су окончали радове на реконструкцији Пијаце у ланцима“ која се налази у центру града. Изграђена је атмосферска канализација, уређен пијачни плато између Робне куће и Жупног двора, па је пијачни простор поред Робне куће и Градске куће, некад деценијско ругло града, добио нови – лепши изглед.

На лепом уређеном простору постављено је близу 200 нових мултифункционалних тезги у три величине, у којима продавци могу да складиште робу. Тезге су наткривене, па трговци више неће киснути и бити изложени сунцу као до сада. Уређење пијаце је трајало шест месеци и за то време, које су продавци провели на „ћелавом тргу“ иза старих бетонских тезги, нису имали уговоре и нису плаћали резервацију. Зато ће сада плаћати резевацију од девет месеци, односно до 30. септембра.

Почетна цена резервације појединачне тезге и тезге на цветној пијаци износи 37.500 динара. Цене су нешто више у поређењу са претходном лицитацијом из 2019., када је почетна цена годишњег закупа тезге прве категорије износила 34.000, апродајног места на цветној пијаци 26.700 динара.

У ЈКП „Простор“, предузећу које управља пијацама, кажу да ће после истека периода од девет месеци сагледати и проценити да ли су оне биле превисоке или не, и та процена ће се узети у обзир када се буду формирала годишња цена резервације тезги.

Ко жели пространију пијачну тезгу, мораће да завуче руку у џеп. Шест великих, такозваних ВИП тезги понуђено је пијачним продавцима за период јануар-септембар по почетној цени од 112.500 динара.

Нa простору реконструисане пијаце биће постављен и видео надзор са 16 камера. Сваки покушај несавесног оштећења нових тезги и мобилијара на пијаци биће снимљен, а виновници откривени и приведени правди.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *