OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna, predsednik apatinske opštine i opštinske organizacije Crvenog krsta, dr Živorad Smiljanić, priredio je prijem za 135 dobrovljnih davalaca koji su krv dali: 35, 50, 75 i 100 puta.

BenQ Digital Camera

On je pozdravio sve prisutne u Velikoj sali Skupštine opštine i zahvalio im se na njihovoj nesebičnosti i humanizmu da daruju ono najvrednije, svoju krv, drugim ljudima, a ujedno im uručio prigodna priznanja i pozvao ih da nastave da tako spasavaju živote.

– Svest da dobrovoljnim davanjem krvi spašavamo živote izuzetno je izražena među nama. Nagrada za taj uzvišeni čin predstavlja saznanje da smo pomogli i da smo, darujući deo sebe, nekog nepoznatog čoveka vratili porodici i društvu – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

BenQ Digital Camera

– Ništa nije lepše od osećaja da ste pomogli nekom i ja ću krv davati dok god to budem mogao – rekao je Zoran Miković, koji je nedavno ostvario 100-to davanje krvi.

BenQ Digital Camera

Prisutnima se obratila i Tijana Tomašević, sekretar Crvenog krsta opštine Apatin, koja je istakla da je u prethodnom periodu realizovan veliki broj uspešnih akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i da će tako biti i ubuduće, a dobrovoljne  davaoce pozdravila je i dr Sonja Janković, transfuziolog iz somborske Službe za transfuziju krvi. Skupu je prisustvovao veliki broj volontera Crvenog krsta.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *