НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У БЛОКУ 63

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ново дечје игралиште у Блоку 63 у Апатину, између улица Петра Kочића и Доситеја Обрадовића биће постављено до краја септембра.

Пројекат је покренут на иницијативу грађана из улице Петар Kочић, што је пример успешне комуникације грађана и општине, нагласила је Дубравка Kораћ, заменица председника општине Апатин.

-Општина Апатин је почетком августа добила допис грађана, иницијативу коју су потписали родитељи и деца из улице Петар Kочић који у том блоку проводе време, играју се без адекватног простора. Они су тражили од општине да направи дечје игралиште. Реаговали смо у најкраћем могућем року и у склопу мера популационе политике кренули са изградњом игралишта чија је вредности два милиона динара.

Са новим игралиштем деца из Блока 63 ће имати исте услове за рекреацију као и њихови вршњаци у центру и другим деловима Апатина, изјавила је Kораћева.

Она је позвала грађане да и другим иницијативама и предлозима укажу на одређене потребе или на просторе којима је неопходно уређење.

На игралишту ће бити постављене клацкалице, љуљашке, њихалице и пењалице, а на површини за игру биће постављена и мекана тартан подлога која омогућава безбедну игру малишана.

Планирано је да радови на изградњи буду завршени до краја септембра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *