КРЕНУЛИ РАДОВИ НА ФАБРИЧКОЈ УЛИЦИ У СВИЛОЈЕВУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У Свилојеву је у току реконструкција Фабричке улице која ће бити завршена почетком новембра. Ова потпуно нова саобраћајница дужине 800 метара олакшаће функционисање привредника на овој локацији који су због лошег квалитета пута имали проблем допремања репроматеријала али и транспортовања готових производа намењених извозу.

-Циљ општине Апатин је да сви грађани имају приступ комуналној и путној инфраструктури, каже Дубравка Kораћ, заменица председника општине Апатин.

– Идеја је да реконструкцијом ове улице решимо дугогодишњи проблем на овој локацији, у којој је између осталог и седиште домаће компаније, која је због лошег пута отежано пословала. Са сваком кишом која би расквасила улицу настајали су проблеми у транспорту робе тешким камионима. Ова домаћа компанија оријентисана је извозу и углавном запошљава мештане Свилојева, каже Kораћева.
Према њеним речима пројекат изградње Фабричке улице заједнички финансирају Министарство привреде и локална самуправа.
-Радови се финансирају средствима Министарства привреде намењених за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре, у износу од 9 милиона динара, а општина ће за ову намену из буџета издвојити додатних 9 милиона динара, каже заменица председника општине Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *