НИКОЛА ДОБРИЈЕВИЋ, ПРОФЕСОР И РЕДИТЕЉ ДЕЧЈИХ ПРЕДСТАВА

APATIN KULTURA VESTI

У четвртој емисији најновијег серијала “Речи, боје и звуци” гост jе Никола Добријевић, Апатинац, професор српског језика у oсновној школи у Сонти. Он се од 2011. године бави позоршиним радом са школском децом. О томе, али и о четири књиге које су овим поводом објављене, са Николом разговара Душан Радивојевић.

Емисија се емитује суботом од 11 часова, а реприза је недељом од 17 часова.

-Од 2011. године бавим се режирањем дечјих предстасва у Сонти. За то време је одиграно много представа, а најуспешнијом сматрам ону под називом “Позоришни бон – тон”. Она је успешна по свим аспектима. Пре свега, ту представу су деца сама припремила и одрадила, без много моје помоћи. Поред тога, ова представа је прва која је победила на неком озбиљнијем фестивалу, а одиграна је чак 23 пута, прича са поносом Никола Добријевић.

Баш због овог и оволиког рада, у Сонти су прошлог месеца гостовала многа аматерска позоришта, а представе су видели многи Сонћани. О овом дуготрајном раду остао је и писани траг. Питали смо о томе нашег госта, који је одговорио:

-Око Нове године је изашао приручник “Интеркултурално позориште у омладинском раду”, уз драмски текст “Рука руци”. Пре тога, изашло је још три књижице: “Лева сметала”, Наша заједничка улога” и “Свет на какав смо навикли”, каже Добријевић.

Ретка су деца која се због неког рада одричу дела распуста, а управо то су учинили школарци у Сонти.

-Овог лета деца су се окупила са намером да припреме нову позоришну представу. Нећу откривати која је то представа, али деца озбиљно раде, каже Никола Добријевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *