НАДРЕАЛНИ КОНЦЕРТ ДР НЕЛЕТА КАРАЈЛИЋА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

КАД ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ЗАСВИРА

Другог дана 56. Апатинских рибарских вечери многобројни посетиоци су уживали у понуђеним програмима, мирисима паприкаша који се ширио градом и голицао ноздрве, и чекали најатрактивнији део – концерт др Нелета Карајлића.

Ненад Јанковић, познатији као др Неле Карајлић, пуних 35 година наступа као музичар на просторима некадашње Југославије. Популарност је стекао као певач групе Забрањено пушење и глумац у Топ листи надреалиста. Након разлаза групе и одласка из Сарајева, у Београду је основао „Но смокинг оркестар“. Чувено ДР зарадио је од комшија, а касније му је постало и музичко обележје. Овај свестрани музичар је и композитор, глумац, писац, а бавио се и режијом.

– У Апатину сам наступао 1985. и 1996. године. Упознао сам град, а сада ћу се упознати и са млађим генерацијама. И овај град, и цела Војводина су ми у драгом сећању. Волим ову питомост коју Војводина има и увек ми је драго када требам доћи у неко од војвођанских места, рекао је др Неле.

На питање да ли је приметио промене у граду и какав му је Апатин остао у сећању, музичар је одговорио:

– Свуда влада тренд развоја, све се развија па је и Апатин у том циклусу. Колико видим на концерту је било доста света, и то младог, што је мени најдраже да видим у публици. Цела атмосфера је одисала оптимизмом. Започели смо концерт задњим песмама, али смо прошли кроз све фазе у којима сам радио као музичар. На бини ме пратила екипа која се зове „Осиромашени уранијум“.

Неле каже да концерти које сада ради не спадају у класичне турнеје, него с времена на време договори наступ у местима.

– Тако се на крају накупи већи број концерата него што сам планирао, јер моја жеља није била да имам турнеје са великим бројем наступа. Ево, само у овој години, ово ми је петнаести или шеснаести наступ, а планирао сам их пет-шест у току године, објаснио је музичар.

Као глумац Неле је радио „Топ листу надреалиста“, а пресељењем у Србију покренуо је „Надреални шоу“, неку врсту наставка сарајевске емисије. На питање шта је са радом „Шоа“ и је ли понестало идеја, Неле каже:

– Није понестало идеја, понестало је телевизија које хоће то да пусте. Тема има колико хоћете!

Музичар је најавио да нам од септембра стижу његове нове песме. Пратећи досадашњу каријеру др Нелета Карајлића и цео његов опус рада скоро са сигурношћу се може претпоставити да никога неће оставити равнодушним.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.