OBAVLJENA AKCIJA HVATANJA PASA LUTALICA, USKORO KAZNE ZA NEODGOVORNE VLASNIKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ekipa Zoohigijenske službe za hvatanje pasa lutalica JKP “Komunalac” iz Kule u saradnji sa opštinskom službom komunalne inspekcije, sprovela je danas akciju tokom koje je uhvaćeno 17 pasa lutalica na teritoriji grada Apatina.

U akciji je pored lutalica uhvaćeno i nekoliko pasa koji poseduju mikročipove i za koje će nakon očitavanja biti poznati podaci o vlasniku. Ukoliko se utvrdi da vlasnik uhvaćenog čipovanog psa nije ranije prijavio nestanak svog ljubimca, komunalna inspekcija će pokrenuti prekršajni postupak protiv njega zbog neodgovornog držanja u kojem će tražiti nadoknadu troškove za hvatanja i zbrinjavanja psa, a za koji opština izdvaja više od 9000 dinara po jedinki.

Psi lutalice, akcija hvatanja pasa lutalica (4)
Damir Škrbić, šef službe komunalnih poslova danas je nakon hvatanja pasa i potpisivanja zapisnika rekao da je akcija obavljena na teritoriji grada te na mestima koje su građani ranije prijavljivali zbog većeg broja pasa lutalica.- Reč je o redovnoj proceduri kada se na ulicama pojavi više pasa lutalica. Komunalna inspekcija pozove Zoohigijenske službe koje hvataju pse i nakon toga ih odvode u azil kaže Škrbić i dodaje da će zbog visokih troškova zbrinjavanja pasa svi neodgovorni vlasnici morati preuzeti odgovornost i nadoknaditi štetu i troškove opštinskoj upravi.

Životinje koje su danas uhvaćene, zoohigijenska služba će otpremiti u azil za pse u Kuli koje posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac”. Psi se nakon vakcinacije čipuju i sterilišu, postavlja im se specijalna ogrlica po kojoj će biti prepoznatljivi u budućim akcijama a nakon toga se vraćaju i puštaju na mesto gde su ranije uhvaćeni.

Damir Skrbic, akcija hvatanja pasa lutalica 2017 (3) Damir Skrbic, akcija hvatanja pasa lutalica 2017 (1) Psi lutalice, akcija hvatanja pasa lutalica (4) Psi lutalice, akcija hvatanja pasa lutalica (3)