NEPOZNATI POČINILAC U CENTRU APATINA PUCAO SAMOSTRELOM NA PSE LUTALICE

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Za sada nepoznata osoba je juče u poslepodnevnim satima pucala samostrelom na psa mešanca u centru grada.Pas je na svu sreću spasen i dobro je , a za počiniocem se traga.

U veterinarskoj klinici Apa-Vet, gde je hitnom hirurškom intervencijom strela izvađena, kažu da ovakav slučaj još nije zabeležen u Apatinu.
-U kliniku je stigao poziv oko 15 časova, pozvali su nas učenici gimnazije Nikola Tesla , koji su rekli da se u dvorištu škole nalazi pas koji je proboden nekim predmetom.Ubrzo nakon toga, roditelj jednog učenika je doneo psa u kliniku.Bili smo šokirani, u pitanju je bila profesionalna strela samostrela dužine oko 40 cm, kaže dr. veterine Goran Milošević .

-Pas je bio prostreljen kroz rebra i strela je izašla na trbuh životinje.Opereacija je trajala preko 90 minuta, i na svu sreću ništa od vitalnih organa nije povređeno te se on oporavlja kod jedne od učenica, dodaje Milošević.

Mešanac prostreljen samostrelom, Apatin 2015 Mešanac prostreljen samostrelom, Apatin 2015 Mešanac prostreljen samostrelom, Apatin 2015

Činjenica da su samostreli  zakonom zabranjeni u Srbiji i da se sa njima može oduzeti nečiji život, onima koji na internet berzi streličarske opreme prodaju ovo oružje i za po nekoliko stotina evra, očigledno ništa ne znači.Samostrel je je naprava koja se svojom snagom svrstava u oružje i za nju se automatski zahteva oružani list.