NEMCI ZAVRŠILI POSETU APATINU – PORED KULTURNOG NASLEĐA, GOSTI ODUŠEVLJENI RIBLJIM PAPRIKAŠEM I DOMAĆOM RAKIJOM OD KAJSIJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Koncertom somborskog pevačkog ansambla „Qvinta Divina“ u crkvi „Srca Isusovog“, obilaskom biblioteke udruženja „Adam Berenc“ i obilaskom crkvene galerije gosti iz Nemačke i Amerike završili su trodonevnu turneju Apatinu i Somboru.

Sa puno lepih utisaka potomci Podunavskih Švaba najavili su ponovni dolazak u naš grad. Boris Mašić, organizator ovog gostovanja posebno ističe da je ovo veliki iskorak za apatinski turizam jer su nam po prvi put došli gosti iz Amerike u većem broju.- Udruženja iz Amerike, Nemačke i Apatina, zajedničkim snagama uspela su da dovedu goste iz Amerike. Za naš grad ova poseta Podunavskih Švaba poreklom iz Apatina značajna je zbog razvijanja turizma. Nadam se da će već neki naredni put ovi gosti moći da pristanu u Apatinu umesto kao što su ovoga puta pristali u Mohaču. Ovoga leta očekujemo i druge grupe turista iz Nemačke koji su se najavili-rekao je Mašić.

On dodaje da osim kulturnog nasleđa koje su turisti upoznali oni su bili oduševljeni našim kulinarskim specijalitetima, posebno ribljim paprikašem. Osim toga svidela im se domaća rakija od duda i kajsija.

Nemci Boris Mašić