НЕМАЊА ЈОВИЋ: БРОЈНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОБОГАТИЋЕ И ОВО ЛЕТО У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Већ по традицији, Општина Апатин у сарадњи са Туристичком организацијом и ове године припрема бројне манифестације које ће током лета бити одржане у нашем граду.

Првог викенда маја у Пригревици ће бити одржане „Мајске свечаности“, тродневна манифестација чији програм ће почети у петак, 05. маја када ће публику у центру села од 21,30 забављати Гоца Тржан. Као и ранијих година, организатори су се потрудили да се током три дана кроз спортске игре, књижевно вече и друге културно-уметничке догађаје обележи Дан колонизације села, Дан ослобођења села и Дан спомен библиотеке.

У суботу, 17. јуна у Апатину ће по трећи пут бити одржан међународни фестивал ракије “Горње Подунавље”. Једна од престижних манифестација на територији наше државе, овог пута ће бити организована у пешачкој зони улице Српских владара са почетком од 11 часова. За сада је познато да ће поред излагача популарне „препеченице“ из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Румуније, посетиоци уживати у звуцима тамбурашког састава „Ђувегије“ и оркестра „Мали мрав“, док ће у културно-уметничком делу програма своја умећа показати КУД „Царза“ и „Апатинске мажореткиње“.

У овом тренутку, познат је и програм којим ће бајкери обележети свој викенд на каналу код „Беле лозе“. У организацији МК „Пантер“ Апатин, а уз подршку Туристичке организације Апатин, од 30. јуна до 02. јула очекује нас дружење са стотинама моториста из земље и региона, који ће дефиловати Апатином уз сјајне вечерње журке и велике концерте од којих је свакако најзвучнији наступ рок легенди бивше Југославије – бенда „КЕРБЕР“.

Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да ће “Дан Дунава” и “Олимпијада” у Бањи Јунаковић бити добар увод за овогодишње “Рибарске вечери”.

Током јуна месеца, Апатинци и сви заинтересовани гости ће пригодним програмом обележити и „Дан Дунава“, док ће Крајишници снагу и умеће показати на традиционалној Олимпијади. Све то ће бити увертира за четири дана „Рибарских вечери“ које се ове године одржавају од 6. до 9. јула, док ће последња недеља седмог месеца бити резервисана за ТИД регату у среду, као и љубитеље панк рок музике и још једног „Deer and Beer“ фестивала који ће се одржати у суботу 29. јула. Што се августа тиче, навикли смо се на „Дан младих“ и традиционалну „Ромску ноћ“, а ове године ће се летњи програм наставити и након тих догађаја, јер смо домаћини Светског првенства у риболову на пловак за жене, о чему ће бити још доста речи, казао је Јовић.

О програмима и сатницама најављених догађаја, као и свему што ће се дешавати до краја летње сезоне, организатори ће благовремено обавестити многобројну заинтересовану публику.

Извор: СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *