НЕМАЊА ИВАНЧИЋ ПОБЕДНИК ЗЛАТНОГ КОТЛИЋА 2024. ГОДИНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У конкуренцији 38 такмичара и зналаца у кувању рибљег паприкаша из земље и региона, на 60. Апатинским рибарским вечерима, три најбоља скували су Апатинци.

Титулу најбољег за „Златни котлић 2024“ понео је Немања Иванчић, под шифром „Моруна“.

Богдан Цветићанин је, по оцени жирија скувао паприкаш који је заслужио друго место, док је треће место припало Дарку Ковачевићу из Свилојева.

Такмичари су паприкаш кували појединачно, у емајлираном или бакарном лонцу облика у каквима се кува у Апатину. Сваки такмичар је од организатора добио место за кување, ногаре, куку, ланац, дрва, три килограма живе ваге шарана и воду. Било им је дозвољено да по жељи додају речну рибу, док су од зачина могли користити лук (свеж или сушени), љуту и слатку паприку, парадајз из конзерве или домаћи кувани, со и фефероне свеже или суве. Није било дозвољено додавати вештачке побољшиваче укуса. Такмичари су имали један сат за припрему јела. Трочлани жири у саставу Ловрић, Поповић и Бурсаћ оцењивао је укус, боју, рибу и општи изглед паприкаша.

Сва три такмичара награђена су плакетама и вредним наградама које су им доделили спонзори овогодишњих Апатинских рибарских вечери.

И овогодишња такмичење донело је такмичарски дух, неизвесност и потврду да је тешко бити најбољи и да се у Апатину кува најбољи рибљи паприкаш. На велико задовољство гурмана који су их имали прилику пробати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *