УРЕЂЕНО ВИШЕ ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У претходном периоду спроведена је велика акција уређења дечијих игралишта у Апатину. Наиме, простори где своје слободно време проводе наши најмлађи суграђани, временски услови и све чешће несавесно коришћење појединаца су узели под своје, те су поједине справе и мобилијар били уништени, оронули и дотрајали.

Идеја је била, обзиром да тек долази лепо време и распуст, да све буде уређено како из безбедносних, тако и из естетских разлога. Сада са поносом можемо рећи да малишани имају реновирана игралишта на шеталишту код Дунава, Калварији, код водоторња, на Кружном насипу, Малој Босни, Јуке Колака, као и на две локације у улици др Младена Стојановића, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је апеловала на све родитеље и децу да савесно користе сва игралишта и справе, како би трајале и за наредне генерације.

-Трошкови одржавања игралишта нису мали, а када се свесно уништавају справе, онда не само да су скупе поправке, већ и није безбедно да се користи. Апелујем на све да савесно користе терене за игру, тим пре јер се они одржавају новцима свих грађана наше општине, поручила је Дубравка Кораћ.

На теренима за баскет и мали фудбал су замењене и офарбане конструкције кошева и голова, док су на игралиштима за најмлађе мењане и постављане нове справе попут тобогана, љуљашки, клацкалица. Такође, постојећи мобилијар је офарбан, а поправљене су и клупе и столови на појединим игралиштима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.