NEMAČKI AMBASADOR UGOSTIO APATINSKE UČESNICE U MUZIČKOM TAKMIČENjU „SRBIJA U RITMU EVROPE“

APATIN DRUŠTVO VESTI

„Srbija u ritmu Evrope“ je najveća dečija manifestacija u našoj zemlji i podržana je od strane ambasada zemalja Evropske unije. Cilj manifestacije jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta. Ima veliki uticaj u Srbiji, prvenstveno što se tiče predstavljanja zemalja Evrope i uticaja na samu decu da upoznaju sisteme vrednosti Evropske unije i evropskih zemalja. Zbog svega toga „Srbija u Ritmu Evrope“ je od velikog značaja za opštinu Apatin, jer promoviše kulturne vrednosti, običaje i turizam.

Na ovogodišnjem takmičenju, devojčice iz opštine Apatin, nastupaće sa pesmom Phänomen koju u originalnom izvođenju peva Helene Fischer. Pevajući na nemačkom jeziku, one će predstavljati pomenutu zemlju Evropske unije.

S tim u vezi, u sredu 30.05.2018 nemački ambasador u Srbiji ugostio je delegaciju opštine Apatin koju su pored učesnica takmičenja činile zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać i koordinatorka KZM Milana Srdić.

Poseta je započela u nemačkoj školi u Beogradu (Deutsche schule Belgrad) gde su apatinske devojčice pored prilike da se upoznaju sa vršnjacima, čule i mnoge stvari o samom nastajanju i tradiciji nemačke škole u Beogradu. Učenici i nastavnici škole imali su priliku i da vide uživo nastup apatinki, što su prihvatili sa velikim oduševljenjem.

Nakon posete nemačkoj školi, usledio je prijem u rezidenciji ambasadora Nemačke u Srbiji Aksela Ditmana koji je izrazio veliko zadovoljstvo što će deca iz Apatina predstavljati Nemačku na predstojećem takmičenju.

izvor: Info služba Opštine Apatin