NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI JASLICA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Pomoćnik predsednika opštine Apatin, Jevto Milojević obišao je danas radove na izgradnji prvih jaslica u opštini Apatin, u okviru objekta Predškolske ustanove “Pčelica” u bloku 112. Iako od svečanog polaganja kamena temeljca vremenske prilike nisu išle na ruku izvođaču Standard-Ivest Group d.o.o iz Beograda, radovi dobro napreduju.

-Imali smo jedno kašnjene u startu od 10 dana koje je bilo prouzrokovano nepovoljnim vremenskim prilikama, od toga momenta izvođač radi veoma ozbiljno. Temelji su uglavnom pri kraju i nadam se da bi već krajem sledeće nedelje mogli videti prvi obrisi zidova, a čim se vide zidovi to će izgledati mnogo drugačije, rekao je Milojević za radio Dunav.

On je tokom obilaska gradilišta rekao da će budući objekat imati dve etaže u površini od 700 m2 te da će nakon završetka građevinskih radova, objekat opremati u vrednosti od 10 miliona dinara.

-Objekat je ukupne površine oko 700 kvadrata, 475 kvadrata je u prizemlju i negde oko 200 na prvom spratu. Što se tiče rokova i završetka radova, kako sada izvođač obavlja svoj zadatak, mi smo zadovoljni i očekujemo da će se ovo završiti u nekim razumnim rokovima. Nadam se da ćemo do aprila okončati građevinske radove i da će nakon toga ostati da se opreme jaslice, kaže Milojević i dodaje da su i ta sredstva obezbeđena.
– Dobili smo obećanje od predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića da će pokrajina učestvovati u opremanju jaslica. O količini novca videćemo u januaru kada predamo projekat, ali očekujem da ćemo da dobijemo sva potrebna sredstva, kaže Milojević.

U PLANU IZGRADNJA PRILAZA IZ SREDNJE ULICE

Pored jaslica, opština ima u planu da reši i dugogodišnji problem parking prostora i prilaza novom objektu. Prema rečima Milojevića lokalna samouprava razmišlja o probijanju kolskog prilaza zabavištu iz pravca Srednje ulice.

-Pravimo budžet za 2018. godinu, parcela koja spaja Srednju ulicu i Blok 112 je u vlasništvu srednje građevinske škole ali neće biti nikakav problem da se to prenese u vlasništvo grada jer tu zaista postoji potreba da se iz Srednje ulice napravi jedan put do jaslica. Želja nam je da i taj posao završimo sa završetkom izgradnje jaslica i da roditeljima omogućimo dolazak do samog objekta, otkriva na kraju Milojević.

izgradnja jaslica, radovi na jaslicam, jevto Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (1) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (2) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (3) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (6) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (5) izgradnja jaslica, radovi na jaslicam, jevto Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (8) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (10) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (12) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (11) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (17) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (16) Radovi na izgradnji jaslica, jaslice, jevto (13)