НАКОН КРОВА И СТОЛАРИЈЕ КРЕНУЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ САНИТАРНИХ ЧВОРОВА У ОШ „МЛАДОСТ“ У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић обишао је данас почетак радова на реконструкцији санитарних чворова у Основној школи „Младост“ у Пригревици, објекат у који општина Апатин континуирано улаже. Kако је навео, за све будуће радове на основношколским објектимa на територији општине урађен је елаборат, на основу којег су одређени приоритети и модел по којем ће се у наредном периоду улагати у све образовне установе.

-Радови на замени канализационих цеви су почели јуче и реч је комплетној реконструкцији тоалета. У овој школи ће бити замењене инсталације и санитарије, а вредност радова је 800 000 динара. Оно што је битно да је урађен елаборат о тренутном стању основних школа у Апатину, чиме смо желели да добијемо јасну слику и пресек стања. Да видимо са којим се потешкоћама у раду суочавају у основним школама, да одредимо шта је приоритет и да кренемо решавати проблеме, један за другим, поручио је Ђукић.

Обиласку радова присуствовала је помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику Милка Никшић, помоћник председника општине за комуналну област и рурални развој Томислав Силађи и директорка школе Евица Остојић.

-Обишла сам све школе на територији општине Апатин након чега је урађен елаборат тренутног стања. Стање није задовољавајуће! Очекује нас пуно улагања у свакој од образовних установа, због чега смо направили листу приоритета и кренули са радовим, изјавила је Никшић новинарима.

Евица Остојић, директорка основне школе „Младост“ у Пригревици каже да за 180 ђака колико их похађа ову школу као и наставно особље свако улагање у објекат значи много.

-Пре две године је реконструисан целокуопан кровни покривач. Реч је о великој инвестицији и проблему који смо решили уз помоћ локалне самоуправе. Замењена је спољна столарија, остао нам је још један део, реч је о прозорима на тоалетима првог спрата. Тренутно радимо реконструкцију канализационих инсталација, са чиме ћемо постићи виши хигијенски ниво. Обнављање расвете и подова су пројекти које припремамо у будућности. Између осталог циљ нам је да у што скорије време променимо и тип грејања јер тренутно користимо угаљ што није адекватан начин, поручила је Остојић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.