У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА ПОД СЛОГАНОМ „ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Светски дан здравља (7.април) обележава се широм света сваке године под покровитељством Светске здравствене организације.

Овим поводом, у апатинској библиотеци „Миодраг Борисављевић“ организована је акција бесплатне контроле здравственог стања Апатинаца. У оквиру акције поводом обележавања Светског дана здравља сви заинтересовани су могли у просторијама библиотеке да бесплатно измере ниво шећера у крви и измере притисак.

Стручни сарадник Црвеног Крста Апатин, Владан Караџић је за „Дунав“ радио рекао да је ове године, као и претходних, одзив грађана био задовољавајућ, ако се узме у обзир да су овакве и сличне акције, мотив да грађани буду одговорнији према сопственом здрављу.

-Црвени крст Апатин у сарадњи са Домом здравља и Домом за старе и пензионере из Апатина, традиционално је обележио Светски дан здравља. Суграђани су имали прилику да бесплатно исконтролишу своје здравствено стање, што и чине, сада већ традиционално. И ове године, одзив суграђана био је добар. Слоган овогодишње кампање обележавања Светског дана здравља је „Здравље за све“, сазнајемо од Караџића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *