APATINSKI DS PODELJEN OKO ŠETALIŠTA DOKTORA ZORANA ĐINĐIĆA

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Povodom  10 godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića sutra će deo članstva Demokratske stranke iz Apatina ispred “Maxija” organizovati prikupljanje potpisa  za imenovanje šetališta   dr.Zorana Đinđića.

[dropcap]Vladimir Simin[/dropcap] Ideja ove inicijative je da se imenom “dr.Zoran Đinđić” nazove deo šetališta od međunarodnog pristaništa do “Vojvodinašuma”  a u  saopštenju ove grupe građana koje je potpisao  Simin Vladimir član Demokratske stranke  stoji da ovu akciju  do sada nisu  podržali   Opštinski odbor Demokratske  stranke  Apatin kao i njen predsednik Goran Orlić.”Zvanično smo se obratili Opštinskom  odboru da podrži inicijativu dela članova o prikupljanju potpisa  ali do danas  nismo dobili nikakav odgovor.Smatramo da Demokratska stranka u Apatinu mora bar obeležiti  dan kada je ubijen njen osnivač “ kažu  inicijatori sutrašnje peticije.

Nezvanični stav Opštinskog odbora DS-a iz Apatina je da inicijativa nema smisla jer  u gradu koji tradicionalno vodi  SPS  nema ulice Slobodana Miloševića a imenovanjem  ulice ili šetališta “dr Zoran Đinđić” skupština bi morala da uvaži predloge i ostalih stranaka u vlasti čiji su lideri ubijeni ili se nalaze u Hagu.Grad je dosta dugo podeljen na crvene i žute a  ovo bi samo dodatno pogoršalo atmosferu koja nije dobra za grad i njene građane poručuju iz Opštinskog odbora ove stranke .

[dropcap]zoran-djindjic[/dropcap]Zoran Đinđić je bio osnivač i dugogodišnji lider Demokratske stranke ,na mesto gradonačelnika Beograda stupio je nakon tromesečnih demonstracija 1996-97 , sukobi unutar opozicije, prazna gradska kasa naterali su ga da često pomoć potraži na Zapadu.Na mesto premijera dolazi 2001 godine, ubijen je  12. marta 2003. ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu,  neposredni izvršioci, koji su proizvod sprege organizovanog kriminala i paravojnih formacija, osuđeni su za taj atentat na dugogodišnje zatvorske kazne a  nalogodavci ubistva do danas nisu identifikovani .

Danas, 10 godina od njegovog ubistva, Demokratska stranka je slabija nego ikad , potresaju je svakodnevne afere  vezane za proneveru novca ,raspuštaju se odbori širom Srbije i stvaraju nove političke partije.Gubitak  podrške građana pokazali su i ponovljeni izbori za mesto poslanika  u Skupštini AP Vojvodine. Hoće li sudbinu stranke podeliti i OO DSa-a u Apatinu ostaje da se vidi. Prikupljanje potpisa  zakazano je za sutra u 12 sati ispred “Maksija” a organizatori su najavili i obraćanje novinarima na konferenciji za štampu u 13 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *