МУП: ТОКОМ ПРАЗНИКА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

APATIN HRONIKA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће током празника спроводити мере појачане контроле са посебним акцентом на откривању и санкционисању прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, некоришћења сигурносног појаса и некоришћења прописане зимске опреме.

Због наступајућих божићних и новогодишњих празника и почетка зимске туристичке сезоне, у наредном периоду очекује се значајно повећање фреквенције саобраћаја на свим најважнијим путним правцима у нашој земљи, што може неповољно утицати на стање безбедности саобраћаја.

Такође, саобраћајна полиција ће по потреби предузимати мере на регулисању саобраћаја како би се обезбедила оптимална проточност саобраћаја, у првом реду на прилазима зимским туристичким центрима.

Министарство унутрашњих послова упозорава грађане да је у периоду од 13. до 31. децембра прошле године у саобраћајним незгодама погинуло чак 39, а повређено је 1.013 учесника у саобраћају. У том периоду догодиле су се две тешке саобраћајне незгоде, у Новом Пазару и Коцељеви, у којима су погинула по три млада лица.

“Такође, скрећемо пажњу да у време празника расте број саобраћајних незгода у којима учествују возачи под дејством алкохола и психоактивних супстанци. У наведеном периоду прошле године, у 236 саобраћајних незгода учествовали су возачи под дејством алкохола, док су у 10 саобраћајних незгода учествовали возачи под дејством психоактивних супстанци”, стоји у допису МУП-а.

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *