МУП НАДЗОРОМ УТВРДИО ВИШЕ ОД 100 РАЗЛИЧИТИХ ПРЕКРШАЈА У СЕВЕРТРАНСУ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом саобраћајне незгоде која се 21. августа ове године догодила на ауто-путу код места Печењевце, у којој је аутобус слетео с пута и преврнуо се, а којом приликом су погинуле две особе и 25 повређено, Министарство унутрашњих послова по хитном поступку је извршило надзор над поштовањем прописа из области безбедности саобраћаја у привредном друштву „Севертранс а.д.“ из Сомбора.

Приликом надзора, утврђена су 94 прекршаја из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима за које су сачињени прекршајни налози за које су прописне новчане казне у укупном износу од 1.910.000 динара, као и 11 прекршаја из Закона о безбедности саобраћаја на путевима за које су поднети захтеви за покретање прекршајног поступка надлежном прекршајном суду.

Министарство унутрашњих послова апелује на све превознике и возаче аутобуса да поштују законске одредбе које се тичу времена управљања и коришћења одмора, како би у наставку туристичке сезоне била очувана безбедност свих путника у домаћем и међународном превозу. Такође, подсећамо да су путници у аутобусима у којима постоји уграђен сигурносни појас у обавези да појас користе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *