Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » MIRJANA ĆALIĆ -BAVIM SE POZORIŠNOM REŽIJOM VEĆ 18 GODINA
MIRJANA ĆALIĆ -BAVIM SE POZORIŠNOM REŽIJOM VEĆ 18 GODINA

MIRJANA ĆALIĆ -BAVIM SE POZORIŠNOM REŽIJOM VEĆ 18 GODINA

U četvrtoj emisiji iz serijala „ Reči, boje i zvuci „ gošća je bila Mirjana Ćalić, profesorka apatinske gimnazije, koja se vrlo uspešno bavi amaterskom režijom, a glumci u predstavama su njeni đaci. Zato smo razgovarali i sa njena dva đaka – glumca: Anom Bačić i Vasilijem Zorićem.

-Bavim se amaterski, pozorišnom režijom od svog dolaska u Gimnaziju, a to je već 18 godina. To mi vrlo prija, sa svojim učenicima sam uradila mnogo predstava – rekla nam je Mirjana Ćalić. Ona je govorila i o najvećim uspesima pozorišne sekcije koju vodi.

-I ove godine u predstavi „ Ordinacija „ zablistao je učenik – glumac, Vasilije Zorić. Dobio je na Srednjoškolskom Sterijinom pozorju nagradu za najboljeg glumca. Ipak, najveći uspeh ostvarili smo 2013. Godine i to na istom srednjoškolskom takmičenju. Dobili smo nagrade za najboljeg glumca i glumicu, za glumačku bravuru, dobili smo nagradu za režiju, bili smo najbolji po mišljenju publike i najbolji u celini – ispričala nam je Mirjana Ćalić. Ana Bačić je, takođe bila gost i rekla nam je:-Još od osnovne škole bavim se recitovanjem, a kasnije sam počela da se bavim i glumom. Najveći uspeh sam ostvarila 2015. Godine kad sam na Republičkoj smotri recitatora osvojila Zlatnu diplomu.

Vasilije Zorić je rekao da mu prija kad dobije glumačku nagradu.- Glumom se bavim od osmog razreda. Na naše pitanje o uspehu u školi, odgovorio je najlepšim đačkim odgovorom. -Moj prosek ocena je pet, nula, nula.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top