MIRJANA ĆALIĆ -BAVIM SE POZORIŠNOM REŽIJOM VEĆ 18 GODINA

APATIN KULTURA VESTI

U četvrtoj emisiji iz serijala „ Reči, boje i zvuci „ gošća je bila Mirjana Ćalić, profesorka apatinske gimnazije, koja se vrlo uspešno bavi amaterskom režijom, a glumci u predstavama su njeni đaci. Zato smo razgovarali i sa njena dva đaka – glumca: Anom Bačić i Vasilijem Zorićem.

-Bavim se amaterski, pozorišnom režijom od svog dolaska u Gimnaziju, a to je već 18 godina. To mi vrlo prija, sa svojim učenicima sam uradila mnogo predstava – rekla nam je Mirjana Ćalić. Ona je govorila i o najvećim uspesima pozorišne sekcije koju vodi.

-I ove godine u predstavi „ Ordinacija „ zablistao je učenik – glumac, Vasilije Zorić. Dobio je na Srednjoškolskom Sterijinom pozorju nagradu za najboljeg glumca. Ipak, najveći uspeh ostvarili smo 2013. Godine i to na istom srednjoškolskom takmičenju. Dobili smo nagrade za najboljeg glumca i glumicu, za glumačku bravuru, dobili smo nagradu za režiju, bili smo najbolji po mišljenju publike i najbolji u celini – ispričala nam je Mirjana Ćalić. Ana Bačić je, takođe bila gost i rekla nam je:-Još od osnovne škole bavim se recitovanjem, a kasnije sam počela da se bavim i glumom. Najveći uspeh sam ostvarila 2015. Godine kad sam na Republičkoj smotri recitatora osvojila Zlatnu diplomu.

Vasilije Zorić je rekao da mu prija kad dobije glumačku nagradu.- Glumom se bavim od osmog razreda. Na naše pitanje o uspehu u školi, odgovorio je najlepšim đačkim odgovorom. -Moj prosek ocena je pet, nula, nula.