U OŠ „Ž.ZRENJANIN“ ODRŽAN DAN BIOLOGIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

U dvorištu OŠ„Žarko Zrenjanin“ danas je održan edukativni program pod nazivom „Biologija – raznolikost živog i neživog sveta oko nas“. Organizator manifestacije je Udruženje ljubitelja prirode „Franc Špajzer“ iz Apatina a cilj je edukacija osnovaca o savesnom držanju kućnih ljubimaca, upoznavanje anatomije čoveka, poznavanje životinjskog sveta koji ih okružuje.

-Pozvali smo svu decu škole da izvedu svog ljubimca. Deca su donela i nekoliko vrsta glodara, tako da ćemo morati da improvizujemo neke nagrade za njih, jer smo planirali da će od ljubimaca biti samo psi i mačke. Stipan Silađev iz Sonte je doneo svoju kolekciju insekata. Imamo i štand sa egzotičnim životinjama, reptilima i gmizavcima. Takođe, posetioci mogu videti i akvarijume sa ribicama. Katedra za anatomiju Srednje medicinske škole iz Sombora donela nam je postavku o anatomiji čoveka. Našem Danu priključili su se i mladi preduzetnici Apatina – osnovci koji izrađuju svoje sapune. Danas nam se prijavilo 32 deteta sa svojim kućnim ljubimcem i meni je drago što deca vole životinje, rekao je Jovica Balać, ispred Udruženje ljubitelja prirode „Franc Špajzer“.

Deci je održano predavanje o savesnom držanju životinja, a među kućnim ljubimcima svoje mesto pronašla je i jedna kokoška. Sva deca su nagrađena prigodnim poklonima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.