МИНИ САЈАМ У АПАТИНУ- ПОДРШКА ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ И ПРОМОЦИЈА ИНКЛУЗИЈЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У организацији апатинског Центра за социјални рад и општине Апатин, а уз подршку Установе за одрасле и старије, и других сродних институција које се баве питањима подршке особама са инвалидитетом из Сомбора и Оџака, у пешачкој зони главне улице у Апатину одржан je „Мини сајам“ – продајна изложба радова, на којој су посетиоци могли да купе уникатне производе и на тај начин подрже рад ових организација.

-Ово је наставак сарадње општина Апатин са немачком организацијом ГИЗ која је у претходном периоду реализовала низ активности у циљу оснаживања социјалне инклузије особа са инвалидитетом. Радионице су организоване ради развоја нових и очувања постојећих вештина, кроз рад са глином, смолама, израдом употребних предмета и сувенира. Данашњом изложбом и продајом предмета- “Мини сајмом” промовишемо рад корисника “Дневног боравка” и удружења “Бреза”, њиховог развоја и подршке неком виду социјалног предузетништва чиме се и потврђује да су особе са инвалидизтетом корисни чланови друштва, изјавила је Николина Сучевић директорка Центра за социјални рад у Апатину.

“Мини сајам” је део пројекта “Континуирана подршка јачању социјалне инклузије особа са инвалидитетом”. -На овај начин бринемо о квалитету живота особа са инвалидитетом, а то је категорија грађана која је на неки начин “невидљива”, посебно у трећој животној доби, али исто тако веома креативна. Корисници наше установе управо кроз радионице које организујемо за њих, настављају да се баве неким ранијим пословима, хобијима, који их испуњавају, попут хеклања, веза или сликања, изјавила је Слађана Шушњар директорка Установе за одрасле и старије из Апатина.

Посетиоци су имали прилику да се упознају са радовима корисника ових установа насталим током пројекта и да разговарају са члановима и представницима различитих удружења и институција. Такође, за Апатинце је одржана радионица на отвореном, у којој су приказане технике израде сувенира и употребних предмета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *