ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА САНДРА ДОКИЋ ОБИШЛА РАДОВЕ НА УКЛАЊАЊУ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ У ГАКОВУ

DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Државна секретарка у Министарству заштите животне средине Сандра Докић, обишла је радове на уклањању дивље депоније у Гакову. Том приликом, државна секретарка је разговарала са чланом Градског већа града Сомбора за област екологије и заштите животне средине Слободаном Станићем, те представницима Месне заједнице „Гаково“ и ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, о тренутним радовима, али и даљим плановима за уређење и осталих дивљих депонија са територије Града, као и начинима да се спречи настајање нових.

„Министарство заштите животне средине од 2021. године је издвојило 348 милиона динара за чишћење дивљих депонија широм Србије. На та средства се додају и средства локалних самоуправа и циљ нам је да ове године, када завршимо са чишћењем, имамо укупно очишћених 1.119 дивљих депонија. Нама је изузетно важно да јединице локалне самоуправе пријављују да имају дивље депоније, да се јављају на наше конкурсе и да то полако решавамо. За сам Сомбор је изузетно значајно да ће он у наредном периоду добити Регионални центар за управљање отпадом. Очекујемо да ће 2026. године тај Регионални центар почети да ради, да се до тада очисте све дивље депоније, да се не стварају нове, због чега ми заиста очекујемо да јединице локалне самоуправе буду активне, како би грађани схватили да отпад треба да се одлаже на адекватан начин“, изјавила је државна секретарка Сандра Докић.

Градски већник Слободан Станић, захвалио се Министарству на подршци и финансијским средствима како би се очистиле дивље депоније са територије Града и позвао суграђане да  отпад одлажу на одговоран начин, те да не праве нове дивље депоније.

Град Сомбор је на основу Јавног конкурса који је расписало Министарство заштите животне средине, добио средства у износу од 3,8 милиона динара и додатно учествовао са сопственим средствима како би се очистила дивља депонија у Гакову.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *