MILOŠ POPOVIĆ ZAMENIK PREDSEDNIKA ZA RAZVOJ STREET VOLLEYA

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Odbojkaški savez Vojvodine je na sednici upravnog odbora doneo odluku da se osnuje komisija za razvoj i organizaciju Street Volley turnira na teritoriji Vojvodine.Za predsednika ove komisije je izabran Savić Dragan koji dugi niz godina organizuje Street volley u Subotici.Za podpredsenika komisje je izabran Miloš Popović organizator Street volley turnira u Apatinu.
Osnivanje komisije Street volley na teritoriji Vojvodine ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu-odbojci, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti-odbojka, u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

Komisija će od 2017 godine učestvotati na svim turnirima širom Vojvodine.
Planirano je da se napravi kalendar turnira,propozicije i pomogne finansijski svaki turnir koji klubovi organizuju od strane saveza Vojvodine.Komisija će se obratiti zahtevom putem projekta Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.
Plan je da i grad Novi Sad dobije turnir u Street Volleyu kao grad odbojke u kom je smešteno čak 40 ženskih odbojkaških klubova sa preko 5000 devojčica koje treniraju ovaj sport.

Po anketi koju je uradila komisija Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport koja je sprovedena među učenicima od 1-8 . razreda osnovnih škole na području Novog Sada u vezi opredeljena dobijeni su rezultati koji pokazuju da kod devojčica, ubedljivo najveće interesovanje postoji za odbojku (svaka druga devojčica koja se bavi sportom, bavi se odbojkom), slede ples i plivanje. Kod dečaka najveće interesovanje je za fudbal,slede košarka pa odbojka.
I ovi podaci pokazaju da je baza velika i da postoji veliki broj dece koji nije uključen u takmičenje pa street volley turniri u periodu april-oktobar postaju idealni za takmičenje najmlađih odbojkaša i odbojkašica.