MILOJEVIĆ- ZAVRŠETKOM RADOVA REŠEN PROBLEM ATMOSFERSKOG ODVODNJAVANJA ZA NAREDNIH 20 GODINA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Građevinski radovi na izgradnji sliva “Dunavac 2”- projekta revitalizacije atmosferske kanalizacije kojim Apatin rešava dugogodišnji problem atmosferskih voda u ulicama Miloša Obilića, Duška Trifunovića i naselju “Esovi” ovih dana se privode kraju.

-Potiski vodovod iz Horgoša uradio je i ovoga puta posao na vreme i kvalitetno. Sa ovim zahvatom smo trećinu grada što se tiče atmosferske kanalizacije zatvorili, odnosno obezbedili da građani nemaju problema sa padavinama duži vremenski period. Ovom investicijom smo rešili atmosfersku odvodnju narednih 15 do 20 godina, izjavio je Jevto Milojević pomoćnik predsednika opštine zadužen za investicije.

Prema njegovim rečima u Bloku 112 je još neophodna izgradnja crpne stanice, sa kojom bi se rešio problem  fekalne kanalizacije i podzemnim voda u ulici Branka Radičevića. On je prokometarisao i završetak vodovoda u Romskom naselju, koji je prema njegovim rečima biti završen u narednih dva do tri meseca kada je planirano postavljanje asfalta i trotoara.

Milojević je naveo da se i radovi na vodovodnoj mreži u Prigrevačkoj ulici, Svetog Save i Petefi Šandora privode kraju ali da će zbog predstojećih Apatinskih ribarskih večeri oni biti obustavljeni kako radne mašine i iskopi ne bi pravili gužvu u saobraćaju tokom održavanja ove tradicionalne manifestacije.

Cela investicija vredna je 30 miliona dinara od čega je lokalna samouprava iz svog budžeta investirala 5 miliona, a preostalih 25 je dobijeno iz fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *