MIGRANTI DEVASTIRAJU VIKENDICE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Branislav Mijić vlasnik vikendice u Apatinu, koja se nalazi pored Vagon čarde, bio je ne malo šokiran kada je uoči Prvog maja u njoj i oko nje zatekao oko dvadesetak migranata koji su mu razbili prozore zauzeli objekat i dvorište. -Zatekao sam ih ujutro kada sam došao da pripremim vikendicu za za svoju decu i unuke da tu provedu praznike. Prozori su porazbjini a nekoliko njih ih je ležalo u kući deo na travnjaku. Tokom noći su verovatno nešto kuvali jer je suđe bilo razbacano i zaprljano. Kada su mene i prijatelja ugledali svi su se razbežali u šumu. Policija je na poziv zaista odmah regovala i stigla ali ništa nije mogla da učini. Oism dva ćebeta nisu drugo ništa odneli ali su napravili štetu-kaže Apatinac Branislav Mijić.

Mijić kaže da saoseća sa ovim ljudima ali da je njihovo ponašanje u našoj zemlji potpuno neprihvatljivo. -Do sada sam ih gledao sa sažaljenjem ali da oni nimalo ne vode računa kako će se ponašati, mestu gde će prenoćiti nego ga devastiraju promenio sam potpuno mišljenje. Znam da ima još vikendaša koji su slično prošli. Svi ih nahranili i bez da prave štetu-navodi naš sagovornik.

Nedavno nam se žalio i jedan vlasnik vikendice u sonćanskom naselju kraj Dunava. Kaže brojne vikendice su devastirane. On ne želi da se predstavi ali u ponovnom razgovoru napominje da je pojačano dežurstvo policije i da se sada cela situacija malo popravila.

Nezvanično sazanajemo da policija dežura na obalama Dunava kraj Apatina ali da je praktično „nemoguća misija“ pratiti kretanje migranata tokom dana i noću koji stižu u velikim grupama. Stižu sa svih strana iz sabirnih centara od Pirota do Sombora. -Mi ih po prijavama građana ponovo doportujemo nazad, a druga grupa već dolazi dolazi-saznajemo iz policijskih izvora.

Izgleda da u ovom slučaju najezde migranata u Apatin zbog blizine granica neće biti rešenja sve, dok ne daj bože, dođe do nekog ozbiljnijeg incidenta.

autor: Sofija Pualić Špero