MESNA ZAJEDNICA APATIN ISPLAĆUJE 500 EURA ZA DECU RODJENU U 2013

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA VESTI

Šesta  sednica Saveta apatinske Mesne zajednice koja je danas održana ostaće upamćena po brojnim diskusijama koje su članovi saveta imali razmatrajući dnevni red.

Članovi saveta  su u dužoj raspravi doneli odluku da se kao datum početka  isplate roditeljskog dodatka za drugo ,treće, i četvrto rodjeno dete uzme 1. januar 2013 umesto ranije planiranog 1.1.2014 .Savet je usvojio predlog  pojedinih članova da se  jednokratna novčana pomoć od 500 evra izvrši i roditeljima koji su dete dobili u 2013 jer su referendumske radnje kao i samo izjašnjavanje o samodoprinosu od 1% obavljene u 2013.

-Korisnika pomoći koje ova odluka obuhvata nema puno , finansijski plan samodoprinosa za 2014 godinu predviđa iznos od 10 miliona dinara za ovu namenu, što će biti sasvim dovoljno novca da isplatimo pomoć i roditeljima koji su glasali za ovaj samodoprinos u 2103 godini, rekao je Petar Popović član saveta.

Članovi Saveta su raspravljali o rezultatima prikupljanja pisanih izjava od penzionera za vršenje obustave dela penzije na ime samodoprinosa od 1 %.Pisanu izjavu je potpisao 3751 penzioner ili 86 % od ukupnog broja.Izjavu nije potpisalo 450 penzionera što je članove saveta posebno iznenadilo jer je samodoprinos od 1 % svojim programom prilagođen potrebama  ove grupe građana.Savet je doneo odluku da do sledećeg sastanka usvoji mere kojima bi ovi sugrađani bili sankcionisani ukoliko bi pokušali  da koriste pogodnosti koje pruža ovaj samodoprinos.

savet mesne zajednice ,apatin

Na dnevnom  redu od ukupno 12 tačaka,  usvojen je predlog finansijskog plana samodoprinosa od 3 i 1 % za 2014 godinu, finansijskog plana radne zajednice i plana javnih nabavki za 2014 godinu.Izabrani su novi članovi komisije za javne nabavke velike i male vrednosti a  usvojen je i izveštaj lekarske komisije o prispelim zahtevima za jednokratnu pomoć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *