NOVE AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA IZ APATINA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Crveni krst Apatin je sa svojim volonterima 6. maja 2016. godine u okviru Majskih svečanosti u Prigrevici organizovao pokaznu vežbu u pružanju prve pomoći u kojoj su stečeno znanje i veštine prikazali pored volontera iz Apatina i volonteri iz Prigrevice. Aktivnosti su nastavljene u nedelju 8. maja 2016.povodom Svetskog dana Crvenog krsta, u centru Apatina u terminu od 9 do 11 sati, gde su građani imali priliku da prekontrolišu zdravstveno stanje merenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Volonteri su izveli pokazne vežbe u pružanju prve pomoći i na promotivnim štandovima predstavili oblasti delovanja Crvenog krsta i podelili edukativne liflete zainteresovanim građanima.

Istog dana u periodu od 20 do 23 sati u Prigrevici, u okviru završne večeri Majskih svečanosti, takođe su postavljeni promotivni štandovi u cilju upoznavanja meštana Prigrevice sa oblastima delovanja Crvenog krsta.

Danas je u naseljenim mestima Sonta i Svilojevo održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u terminima od 8 do 10 i od 11 do 12 sati.

crveni krst apatin