ДОДЕЛОМ НАГРАДЕ “МИОДРАГ БОРИСАВЉЕВИЋ” ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ “ПОТПИС”

APATIN KULTURA VESTI

Доделом награде за најбољу кратку причу “Миодраг Борисављевић”, синоћ је званично отворен шести по реду фестивал кратке форме “Потпис, који ће трајати до петка. На конкурс је стигло 205 прича од аутора из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Мексика, Републике Чешке и Француске, а овогодишњи селектор био је књижевник Срђан Тешин из Кикинде.

Овогодишњи лауреат је Ивана Јањић из Новог Сада која је победила са причом “Размештај”, а награду која се састоји од плакете и новчаног износа јој је уручила директорица апатинског Културног центра Данијела Обрадовић.

-Морам признати да нисам очекивала да ћу добити овако вредну награду на конкурсу на којем сам први пут учествовала. Први пут сам написала кратку причу и посрећило ми се. Ово је моја прва књижевна награда и верујем да ћу и даље наставити да пишем кратке приче. Мотив за “Размештај” нашла сам у познатој песми музичара Ник Кејва. Трудила сам се да главна јунакиња буде што оргиналнија и креативнија и мислим да саму томе и успела. По професији сам историчар уметности и радим као кустос приправник у галерији Матице Српске у Новом Саду. Награда “Миодраг Борисаљевић” ми доста значи и додатно је пробудила жељу да ускоро напишем још неку кратку причу, рекла је Ивана Јањић.

Награђену причу можете прочитати ОВДЕ.

У оквиру фестивала вечерас од 19 часова ће у великој сали Културног центра бити приказан филм “Отац”, режисера Срдана Голубовића. Сутра, 30. септембра у исто време на програму је концерт традиционлане музике Бојане и Небојше Брдарића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *