MAŽORETKINJE IZ SONTE OSNOVALE APATINSKU SEKCIJU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Valentina Zvonar, trener već, u širim razmerama, poznatog KUD – a ” Mažoret ” iz Sonte bila je gost radio Dunava. Pričali smo o uspesima i novim aktivnostima KUD – a ” Mažoret “.

– KUD ” Mažoret ” postoji već 12 godina u Sonti. Za to vreme imali smo mnogo uspeha. Bile smo deset puta prvakinje države u seniorskoj kategoriji. Već dve godine su i kadetkinje prvakinje države – rekla nam je Valentina Zvonar.

Pored velikih uspeha postoje i oni najznačajniji pa smo našu gošću pitali i o tome.

– Nama su najznačajnije dve srebrne medalje u MEJS kategoriji koje su seniorke osvojile na evropskim prvenstvima u Čepkoj i u Rumuniji. Ipak, najdraža od najdražih nam je ovogodišnja zlatna medalja koju su osvojile kadetinje na evropskom prvenstvu u Sloveniji- kaže sa ponosom Valentina Zvonar, trener mažoretkinja.

Ove godine je osnovana i sekcija mažotetkinja u Apatinu, a treninzi se održavaju, dva puta nedeljno i to utorkom i petkom od 18 do 19 i 30 u Višenamenskoj sali O. Š. ” Žarko Zrenjanin”

– Imamo 22 devojčice, a svaki put se pojavi bar jedna nova devojčica, što znači da postoji veliki interes. Čak imamo i nekoliko deevojčica iz Prigrevice koje redovno dolaze na treninge u Apatinu. Mi trenutno pripremamo Božićni koncert u Sonti, ali pokušaćemo da dovedemo i apatinske mažoretkinje da nam budu gošće, rekla nam je na kraju razgovora Valentina Zvonar.