NESTALE ŽIVOTINJE SA PETROVOG SALAŠA KOD APATINA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Sa obližnje livade Malog Petrovog salaša nestalo tri juneta i ovca u po bela dana na 300 metara od farme i prisusutva nekolicine ratara.
U neposrednoj blizini, na obližnjoj livadi salaša, poznatog po brojnim vrstama domaćih i divljih životinja, čuvenom i kao škola prirode za đake, na misteriozan način nestala tri juneta i ovca, dok su bili na ispaši. Vlasnik salaša Petar Rašeta i nekoliko ratara koji su u blizini obrađivali svoje njive, nisu primetili ništa sumnjivo, nepoznata vozila ili ljude, a bilo je 13,30 sati.-Svoje blago koje puštam na otvoreno sam dočekivao tog dana. Koze, morke, guske, patke, ćurke, mangulice, pripitomljene divlje svinje, su sve bile na broju. Tri juneta i jedina ovca koju imam su stalno zajedno na ispaši, nestali su u roku pola sata pošto sam ih video. Kada sam u 14 časova pošao po njih nisam ih našao. Tog dana sam pešice i autom obišao celo područje atara-kaže Rašeta, dodajući da je pregledao i šire područje u prečniku više desetina kilometara.-Tragova bilo kakvog teretnog vozila ili životinja nisam uspeo da vidim jer je zemlja bila suva. Ljudi me ovde poznaju, svi smo komšije, obišao sam lokalne farme i domaćinstva, ali nigde junadi i ovce-priča Rašeta, koji već 15 godina iz hobija i ljubavi prema životinjama na svojoj farmi prima turiste, strance i domaće, decu iz škola.
Rašeta, saobraćajni inženjer, ugledni preduzetnik , kaže, da ne može da sumnja na lopove bez dokaza.-Ako je stoka ukradena reč je o vrhunskom profesionalcu jer su to zapravo polu divlje životinje, koje ne trpe nepoznate ljude i koje više vremena provode po okolnim pašnjacima i šumama nego što su zatvorene iza žice na farmi-objašnjava on.
Misteriozni nestanak stoke je prijavljen policiji, oglasi se vrte na lokalnim medijima, plakate su po gradu, ali za proteklih šest dana ni traga ni glasa o nestalim životinjama.-Za 15 godina nijedno pile nije nestalo ili zalutalo, a kamoli junice stare godinu i po dana i ovca. Meni je najžalije što su dve junice od mog prijatelja koji živi od uzgoja stoke-završava Rašeta.