OBELEŽEN DAN PROSVETNIH RADNIKA: DECI OBASJATI PUT

APATIN DRUŠTVO VESTI

Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra održan program povodom Dana prosvetnih radnika Srbije. Tom prilikom su uručene nagrade zaslužnim pojedincima, a nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela.

Učenica Mirjana Nešić je, na samom početku, otpevala himnu ” Bože pravde “, a zatim je Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin uručila nagrade.

Dobitnici nagrada za ovu godinu su: Ivica Jurišin, proresor geografije iz Tehničke škole sa Domom učenika, Gizela Molnar iz osnovne škole u Svilojevu, Jovanka Stepanović iz osnovne škole ” Ivan Goran Kovačić ” iz Sonte, koja je uradila mnogo dečjih predstava, Olgica Medić iz Predšločske ustanove Pčelica, takođe poznata po dečjim, pozorišnim predstavama i Sofija Ivančević, učiteljica iz osnovne škole ” Žarko Zrenjanin ” sa radnim stažom od 34 godine.

U ime svih nagrađenih zahvalila se Jovanka Stepanović, nastavnica srpskog jezika iz Sonte:

– Čast mi je i zadovoljstvo da se zahvalim u ime svih nas, nagrađenih. Danas je teško biti učitelj, ali nam je i odgovornost mnogo veća. Mi moramo deci obasjati put – rekla je, pored ostalog ona. Zatim je pročitala citat iz predstave koju trenutno sprema, a koji je u značajnoj vezi sa manifestacijom. U citatu se govori i o tome da nije važna stolica ili fotelja nego to sa kim je delimo.

Učenici i profesori gimnazije ” Nikola Tesla” izveli su zatim performans ” Nastavnik, kako to gordo zvuči ” o životu i radu u školi. U okviru perfotmansa, Vojislav Petrović, direktor apatinske gimnazije, obratio se prisutnima besedom.

– U prošlosti su prosvetni radnici bili elita, a danas ih jedva zapošljavaju. Oni postaju samo prodavci znanja – rekao je , pored ostalog on.

Na vrlo originalan način, na kraju ovog programa, profesorka srpskog jezika i književnosti, Vera Jančić čestitala je svima u sali praznik, Dan prosvetnih radnika Srbije.

autor: Dušan Radivojević

Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (12) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (11) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (10) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (9) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (8) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (7) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (6) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (5) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (4) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (3) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (2) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (1) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (16) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (15) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (14) Novembraske nagrade, nagrade za prosvetare (13)