МАРИНА ГАЈЧИН МЕЂУ НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИМ МЛАДИМ СПОРТИСТИМА КОЈИ СУ ДОБИЛИ ПОКРАЈИНСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Најперспективнијим младим спортистима додељене покрајинске стипендије

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је уговоре о стипендирању 59 перспективних и талентованих спортиста из Војводине, узраста од 14 до 20 година. За ту намену је ове године из покрајинског буџета опредељено укупно 10 милиона динара.Стипендисти су спортисти из 30 спортских грана, а предложили су их покрајински грански савези. Међу спортистима који су добили стипендије је и Марина Гајчин, шахисткиња из Апатина која наступа за СШК „Сомбор“.

Секретар Баста је, уз честитке најталентованијим младим спортистима на резултатима које су постигли, посебно истакао њихову упорност да истрају у околностима које нису биле лаке, а које је наметнула епидемиолошка ситуација.

-Драги спортисти, ви чините окосницу нашег врхунског спорта у будућности и на вама је да наставите вредно да тренирате, да не губите мотивацију и елан. Одувек смо били поносни на чињеницу да смо земља врхунских спортиста и зато је наша заједничка обавеза да ту традицију следимо, навео је Баста.

Он је нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставити да улаже у спорт и младе наде, и да проналази начине и механизме да подстиче њихов труд и таленат и то не само када постигну успех него и на њиховом путу ка успеху.

„Циљ нам је да континуирано пратимо рад и резултате младих спортиста и да улажемо у њихову будућност и у будућност нашег врхунског спорта“, поручио је ресорни секретар.

Баста је овом приликом указао и на изузетан значај и допринос тренера, када је реч о резултатима ових младих и перспективних чланова нашег друштва, јер су, како је нагласио, несебично делили своје вештине и знање, као и родитеља, који су били највећи ослонац и подршка у њиховим постигнућима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.