РАЗМЕНА ИСКУСТАВА У СПРОВОЂЕЊУ ПРОЈЕКАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА “EXCHANGE 5”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом завршетка пројекта ”Оснаживање локалних система управљања јавном имовином”, који спроводе Град Нови Сад – Градска управа за имовину и имовинско – правне послове у сарадњи са oпштинама Апатин и Сремски Карловци, в.д. заменик начелника Градске управе за имовину и имовинско – правне послове Града Новог Сада Вера Зорић одржала је састанак са Секулом Петровићем, начелником општинске управе Беочин.

Као и Град Нови Сад, Општина Беочин у протеклом периоду стекла је значајно искуство у спровођењу пројеката у оквиру програма Еxchange са циљем успостављања ефикаснијег управљања имовином. На састанку су размењена знања и искуства које су локалне самоуправе као координатори пројеката стицале током реализације поменутих пројеката. Дискутовано је о досадашњем току уписа права јавне својине, примерима добре праксе и изазовима у овом процесу пред којима се налазе све локалне самоуправе у Републици Србији.

Рок за завршетак реализације пројекта ”Оснаживање локалних система управљања јавном имовином” је 21. децембар 2020. године. Реализује се у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *