RADIVOJ SEKULIĆ- BILA MI JE ČAST DA VODIM OPŠTINU APATIN

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Samo sedam meseci od lokalnih izbora i prve konstutivne sednice na kojoj je imenovan za predsednika opštine Apatin, Radivoj Sekulić je prošle nedelje podneo ostavku na tu poziciju.

Sekulić se u izjavi za radio Dunav zahvalio građanima opštine Apatin na ukazanom poverenju za period tokom kojeg je bio na čelu lokalne samouprave a kao razlog podnošenja ostavke naveo je lične poslovne planove. On je izjavio da mu je bila velika čast da vodi opštinu Apatin, ali da je došlo vreme da na njegovo mesto dođe novi čovek, sa novim idejama i energijom koji će nastaviti posao kako bi Apatin postao perspektivna sredina za život.

-Mislim da smo u protekloj godini odlično radili posao, uspeli smo da decenijsku ideju, projekat Luke Apatin privedemo kraju, ostvarili smo uštede u budžetu u iznosu od sto miliona dinara, pokrenuli smo brojne projekte sa kojima u Apatin u narednom periodu dolaze investicije i neophodna radna mesta, kaže Sekulić.

On je rekao da će se Apatin u narednom periodu sigurno razvijati, a kao garant navodi dobro uhodani tim saradnika, zamenika i pomoćnika, zaposlenih u lokalnoj samoupravi sa kojima je u prethodnoj godini i postigao ove rezultate.

Sekulić je odbacio postojanje političkih razloga, rekavši da je, od samog početka imao odličnu saradnju sa stranačkim kolegama u Apatinu ali i onima na pokrajinskom i republičkom nivou.

-Ne postoji zaista nikakav drugi razlog osim ličnog i on se odnosi na moje privatne poslovne planove. Moji saradnici znaju da sam o tome govorio i pre nekoliko meseci, ali da smo u tom momentu procenili da bi moj odlazak poremetio projekte koji su se odnosili na budućnost ove opštine. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak, kaže Sekulić.

On će Opštinskom veću podneti izveštaj o radu, a Skupština opštine Apatin će na sutrašnjem zasedanju koje je zakazano za 11 sati odlučiti o izboru novog kandidata za mesto predsednika opštine.

Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin