СОМБОР ПОДСТИЧЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ У ГАЈЕЊУ ЛАВАНДЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Локална самоуправа у Сомбору ће кроз пројекат „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ обезбедити 30.000 садница лаванде које ће бити посађене на територији града и представљаће подстицај за оснаживање жена које су спремне да узгајањем лаванде развијају пољопривредну делатност и буду део социјалног предузетништва. Град Сомбор ће кроз овај пројекат дати допринос за унапређење жена у локалној заједници, стимулисању самозапошљавања и предузетништву жена, као и унапређењу квалитета живота у пограничном региону Србије и Мађарске.

 Пројектом је предвиђено да женама укљученим у овај програм буде пружен сет подршке кроз различите видове обука, анализе земљишта, садње и узгајања лаванде, производње и прераде етеричног уља и помоћ у пласирању производа на тржиште.

 Рок за подношење пријава је 4.март, а право на учешће у овом програму имају жене са пребивалиштем на територији руралних подручја града Сомбора, уз услов да су власнице, закупнице, односно, кориснице обрадивог земљишта. Пројект се суфинансира средствима ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *