MARIANA PRVA U PRILEPU, BORBELJ NAJBRŽI U NOVOM SADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatinski atletičari iako se kraj atletske sezone približava kraju, nastavljaju sa ostvarivanjem izuzetno kvalitetnih rezultata. Proteklih sedam dana članovi AK Apatin nastupili su na trkama u Prilepu (Makedonija), Ljubljani (Slovenija), Podgorici (Crna Gora), Fruškoj Gori i Ceru.

Mariana Čegar Lukić članica AK Apatin i pripadnik Sportskog voda Vojne akademije, posle osvajanja ekipnog drugog mesta sa reprezentacijom Srbije uz rekord sezone u polumaratonu na Prvenstvu Balkana u Apatinu, ostvarila je pobedu na dvostruko dužoj stazi (42 km i 195 metara) u Prilepu (Makedonija) gde je održan 1. Prilepski maraton, Mariana je izuzetno tešku i zahtevnu stazu pretrčala za 3 sata i 11 minuta, što je njen ovogodišnji najbolji rezultat, koji je bolji za pet minuta od ostvarenja istrčanog u aprilu mesecu na Prvenstvu Srbije u maratonu (Beogradski maraton) gde je Mariana postala prvakinja Srbije.

SLIKA PRILEP Mariana pobednik maratona kod zena, Stoliç  pobednik kod musaraca i Ajanovski pobednik u polumaratonu 01.11.2015.

Na Fruškoj Gori održano je 5. Otvoreno prvenstvo Fruške Gore u planinskom trčanju, u trci na 9,6 kilometara sa visinskom raslikom 560 metara uzbrdo i 560 metara nizbrdo, ubedljivu pobedu ostvario je Đuro Borbelj ispred kvalitetnog takmičara iz Makedonije, u istoj trci sa izuzetno dobrim vremenom četvrto mesto ostvario je Aleksandar Štajfer.

Na Ceru je održan tradicionalni Cerski polumaraton, u okviru kojeg je održano Studentsko prvenstvo Srbije, član AK Apatin, Ajredin Ajeti, je u konkurenciji studenata zauzeo treće mesto.

Na Međunarodnom podgoričkom maratonu Zoran Radičanin je uspešno istrčao maratonsku stazu 42 kilometra i 195 metara uz oboren lični rekord za više od četiri minuta, nova članica AK Apatin Dragana Dišić imala je uspešan debitantski nastup na maratonskoj stazi, ona je istrčala svoj prvi ceo maraton (42 km i 195 metara) na 20. Ljubljanskom maratonu.

Dragana Dišić na 20.Ljubljanskom maratonu