MARIANA ČEGAR LUKIĆ PRVAKINjA SRBIJE U MARATONU

APATIN DRUŠTVO OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Članica Atletskog kluba Apatin i pripadnica Ministarstva odbrane R.Srbije, Čegar Lukić Mariana, osvojila je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u maratonu, koje je održano u okviru 28. Beogradskog maratona.

Nakon samo deset meseci od porođaja i kratkog perioda treniranja, Mariana se vratila na vrh maratonskog trčanja u Srbiji.

Mariana Čegar Lukić, je na najtežoj atletskoj disciplini u konkurenciji za prvenstvo države, pobedila ispred Biljane Vlačić iz Zrenjaninskog i Marije Kanački iz Partizana Beograd, u ukupnom poretku u ženskoj konkurenciji Mariana je bila šestoplasirana iza predstavnica Etiopije, Turske i Kenije.

Na prvenstvu Srbije u maratonu nastupila su i dva predstavnika AK Apatin, Zoran Radičanin koji je osvojio 12. mesto, dok je Goran Vendlener zauzeo 16. mesto.

Na polumaratonskoj stazi nastupili su Edo Janić i Ajredin Ajeti koji su ostvarili sasvim solidne rezultate.

Ovaj rezultat je veliki uspeh za Opštinu Apatin, Atletski klub Apatin i apatinski sport uopšte. Ekipu na 28. Beogradskom maratonu predvodili su Slavko Jerković i Goran Čegar.

Na 28. Beogradskom maratonu nastupio je rekordan broj maratonaca i polumaratonaca, ukupno 4484 takmičara i takmičarki iz 40 zemalja.

s desna Slavko Jerkovic Goran Cegar Mariana Goran  Vendlener na 28 Beogradskom maratonu Pobedni;ko postolje Mariana Cegar Lukic u sredini Mariana i Goran Vendlener u cilju