RUKOMETNI SAVEZ VOJVODINE PUSTIO U RAD APLIKACIJU SA 350 VEŽBI ZA TRENINGE

APATIN RUKOMET SPORT VESTI VOJVODINA

Rukometni savez Vojvodine jedan je od prvih koji je prepoznao značaj razvoja informacionih tehnologija u sportu, te je tako uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kreirao jedinstvenu aplikaciju za mobilne uređaje koja će pomoći kako rukometnim trenerima, tako i svim sportistima. Danas je u zgradi Pokrajinske vlade, ova aplikacija po prvi put prezentovana, a čast da je pusti u rad pripala je pokrajinskoj sekretarki za sport i omladinu Mariniki Tepić koja je istakla da su informacione tehnologije nedovoljno iskorišćene u sportu i da joj je posebno drago što je ovakav jedan pionirski poduhvat počeo upravo u Vojvodini.

-Poboljšanje trenažnih procesa vojvođanskih sportista i njihovih trenera i briga o njima u svakom smislu je oduvek bio jedan od glavnih prioriteta ovog Sekretarijata. Do sada smo opremali, sanirali i gradili sportske objekte, podjednako u Sremu, Banatu i Bačkoj, a ovom aplikacijom koju smo podržali sa 750 hiljada dinara, otvorili smo novo poglavlje u radu trenera i sportista. Posebno me raduje što je ideja za izadu ove aplikacije potekla od naše proslavljene rukometašice Jelene Erić Rakovac, jer to samo govori u prilog tome da žene zavređuju posebno mesto u sistemu sporta.

Njena želja da svoja iskustva stečena tokom dugodišnje karijere prenese i na mlađe generacije vredna je svake pohvale i ja ovom prilikom još jednom čestitam njoj i celom timu koji je sa njom radio na kreiranju ovih metodskih uputstava koji će sigurna sam unaprediti rukometni sport, a posebno u radu sa mlađim rukometašicama i rukometašima-.

Prisutnima je aplikaciju čije je preuzimanje besplatno i dostupno svima, proces njene izrade i sadržaj predstavila Jelena Erić Rakovac koja ovom prilikom rekla da je ovo jedina aplikacija ove vrste i to ne samo u Vojvodini, već i Srbiji i čitavom regionu. Proslavljena rukometašica je istakla i da je u pripremi ove aplikacije učestvovalo, pored poznatih trenera, i 100 najboljih mladih rukometašica i rukometaša iz cele Vojvodine, a koji su uradili preko 350 vežbi.