MANJE OD MESEC DANA DO POČETKA 55. APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI, KREĆU KVALIFIKACIJE ZA „ZLATNI KOTLIĆ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

55. Apatinske ribarske večeri počinju za manje od mesec dana, a nakon objavljivanja imena glavnih muzičkih zvezda koje će zabavljati Apatince i njihove goste zakazana su i kvalifikaciona takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša koja će se održati po selima opštine Apatin.

-Kvalifikacije za „Zlatni kotlić“ počinju već ove subote u Svilojevu. U petak 22. juna takmičenje će biti orgnizovano u Prigrevici, 23. juna u Sonti, 24. juna u Romskom naselju i poslednji dan je 29. jun kada će se kvalifikacije održati u Kupusini. Još nismo odlučili o konačnom broju takmičara koji će učestvovati na finalnom takmičenju u Apatinu to će u mnogome zavisiti od broja prijavljenih takmičara za kvalifikacije. – rekao je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.

Jović je dodao da je kompletan program sa svim satnicama skoro gotov i čim bude završen biće objavljen i dostupan javnosti.

Kada su u pitanju novine u odnosu na prethodnu godinu Jović je rekao da će štandovi sa hranom biti postavljeni na parkingu kod Apatinske pivare gde su se ranije održavale Ribarske večeri, kao i to da će se u programu ponovo naći kuvanje paprikaša u velikom kotliću sa preko 500 besplatnih porcija za posetioce ovogodišnjih Ribarskih večeri.

Ove godine na bini na Trgu Nikole Tesle će nastupiti „Hladno pivo“, „Neverne bebe“, Cakana i Viki Miljković.

-Sam izbor izvođaća uslovljava i budžet i tržište, to jest koliko su izvođači zauzeti i kako im je popunjen kalendar nastupa. Potrudili smo se da malo unapredimo program u odnosu na prethodne godine, u smislu da imamo raznovrsniju ponudu. Bend „Hladno pivo“ je verovatno najpopularniji rok bend na teritoriji bivše Jugoslavije i retko se mogu slušati potpuno besplatno kako je to kod nas u Apatinu. U petak imamo „Neverne bebe“ koje su u svoju turneju povodom 25 godina postojanja uvrstile i naš grad, dan kasnije uz narodne i etno ritmove nastupiće Cakana, a u nedelju na zatvaranju 55. Apatinskih ribarskih večeri goste će zabavljati Viki Miljković. – izjavio je Nemanja Jović.

Jović je iskoristio priliku da pozove građane opštine Apatin da maksimalno podrže ovu manifestaciju jer korist koju od nje ima Apatin je višetruka.

-Meni je, iskreno, malo žao što se uvek akcenat stavlja na izvođače koji nastupaju. Na svakoj livadi može da se napravi veliki koncert bilo koga, ali suština je da se već 55 godina kroz Ribarske večeri promoviše alaska tradicija, takav način života, riblje specijalitete i to je ono zbog čega gosti trebaju da posete ovaj grad. – završava Jović.

FONO Nemanja Jović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.