ЉУБИТЕЉИ УМЕТНОСТИ ИСПРАТИЛИ ИЗЛОЖБУ РАДОВА НАСТАЛИХ НА ЛИКОВНОЈ РАДИОНИЦИ “АРТ ЈОГА АПАТИН”

APATIN KULTURA VESTI

У свечаној сали „Човић стил“ у Апатину представљени су радови настали на ликовној радионици „Арт Јога Апатин“, у атељеу Небојше Шћекића, апатинског сликара и архитекте. Изложба под називом „Хармонија даха, покрета и боја“ окупила је велики број љубитеља уметности, а чине је радови рађени техником уља на платну.

Према Шћекићевим речима, ова радионица открила је нове таленте и изродиле квалитетне радове, на шта је он изузетно поносан.

-Промоција уметности је увек сјајан разлог да се људи окупе, друже и дају подршку излагачима, истакао је Шћекић.

Сања Шијан, која је део ове сјајне групе ликовних аматера, истакла је да њихова изложба није само промоција уметности, већ и промоција дружења и квалитетно проведеног слободног времена.

-Сви излагачи су ведри ликовни аматери, који раде под стрпљивим вођством архитекте и сликара Небојше Шћекића. Ово креативно друштво своје слободно време проводи дружећи се и на часовима јоге, где се и родила идеја о овој мини колонији. Основу здравог живота чине ведре боје мира и радости, а то је оно што се постиже бавећи се јогом, бавећи се собом, бавећи се уметношћу, изјавила је Сања Шијан.

Да су у питању права уметничка дела потврдио је и Нино Кустурица, познати академски сликар из Апатина, похваливши радове свих учесника, као и саму идеју да се и на овај начин промовише уметност.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *