КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У ПЕТАК, РАЗМАТРАЈУ СЕ ДОДАТНЕ МЕРЕ

IZBOR IZ ŠTAMPE POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Седница Кризног штаба, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, биће одржана у петак, потврђено је Танјугу у влади.

Седница ће бити одржана у 15.00 сати.

Према ранијим најавама чланова Кризног штаба, на тој седници требало би да буде донета одлука о евентуалном пооштравању мера, како би се стало на пут расту броја новозаражених.

Медицински део Штаба је за потпуно закључавање, бар на седам до 10 дана, за шта се и заложио на претходној седици у понедељак, а тада је остављено да коначна одлука буде донета за пар дана.

Раније данас, епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је да је Србија далеко од увођења ванредног стања, јер је то процедура.

„Проактивно треба радити, ми смо до сада каснили око две недеље. Самим тим што нема те операбилности да се одмах може реаговати. Ми смо пресудили. Медицински део је урадио све што је требало. Ми сматрамо да су овако благе мере недопустиве”, рекао је Кон за тв Прва.

Упитан шта ће медицински део Кризног штаба тражити на следећој седници штаба, Кон каже да неће одустати од онога шта су и тражили – минимум затварања на седам дана, иако је свима јасно да би требало тако да буде и више.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да не мисли да смо близу ванредног стања, али је истакао да су лекари у праву и да сви морају да буду много дисциплинованији.

У Србији је јуче регистровано 4.157 нових случајева коронавируса, од тестираниа 16.743 узорка, а преминуло је 16 пацијената.

У болницама тренутно се налази 4.031 пацијент, од којих је 168 на респираторима.

По броју заражених предњачи Београд, у којем је јуче било 1.214 новооболелих, али је пораст броја заражених приметан и у Новом Саду и Нишу, Крагујевцу.

За претходни викенд, Кризни штаб је донео мере, које су подразумевале да угоститељски објекти и тржни центри раде до 14 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *